Dne 16. dubna 2024 navštívil domov mládeže střední školy pracovník Muzea Policie ČR npor. v. Bc. Jan Holub, který seznámil žáky s vývojem bezpečnostních složek na našem území v letech 1918 – 1938. Studenti se dozvěděli, jaký byl rozdíl mezi policií a četnictvem, jaké byly jejich prioritní úkoly, na jaké složky se dělily a jaká byla jejich výstroj a výzbroj. Beseda byla doplněna i ukázkami jednotlivých kusů výzbroje a výstroje ze sbírek Muzea Policie ČR. Především chlapci měli velký zájem si jednotlivé zbraně vzít do rukou a někteří zájemci měli možnost vyzkoušet si dobové stejnokroje, které jim velmi slušely, a jak dokladují fotografie, tak chlapci by mohli nastoupit jako komparzisté do historických filmů. Beseda zaujala především značnou část chlapecké části publika a nezbývá, než se těšit na další tradiční spolupráci s Muzeem Policie ČR při výchově mladé generace.
René Černý
V úterý 16. dubna 2024 žáci třetího ročníku Potravinářské výroby vyrazili na exkurzi do Muzea T.G. Masaryka v Rakovníku. Žáci dostali volné vstupenky za umístění v soutěži O nejhezčí a nejchutnější vánočku. Třída si prohlédla veškeré stálé i putovní expozice, a poté zamířila do prodejen s cukrářskými a kuchyňskými potřebami. Žáci si výlet užili.
Jana Lenochová
Ekologicky motivovaný mezinárodní svátek Den Země připadá na 22.dubna. My jsme si úklid udělali již o čtrnáct dní dříve. Bylo hezké počasí, a tak žáci ubytovaní na domově mládeže si vzali rukavice, pytle na odpad a uklidili celý areál. Překvapilo nás, kolik nepořádku jsme našli. Ale hlavně, jaké poklady jsme v našem areálu měli. Také jsme vyrobili hmyzí hotel z odpadového materiálu, který jsme umístili v uklizeném areálu.
Jiřina Mourová
Dne 9. 4. 2024 v Kulturním domě Jesenice proběhl projektový den - Den pro zdraví, určený nejen pro žáky, ale i pro širokou veřejnost. Zájemci si osvěžili znalosti pro zdravý životní styl, potrénovali paměť. Žáci oboru ošetřovatel zájemcům změřili krevní tlak. Žáci oboru cukrář vyrobili "zdravé" zákusky. Během akce proběhla ochutnávka ovocných a zeleninových salátů, každý návštěvník si odnesl malou pozornost.
PhDr. Jitka Donátová