Aktuality

Ukázka samostatné tvorby žákyň

  • PDF
  • Tisk

Aktualizováno Neděle, 20 Listopad 2016 09:19

 

Slavnostní předání výučních listů

  • PDF
  • Tisk

SLAVNOSTNÍ PŘEDÁNÍ VÝUČNÍCH LISTŮ

Dne 13. června 2014 proběhlo slavnostní předání výučních listů žákům třetího ročníku oborů: Zahradník, Cukrář, Potravinářská výroba a Zemědělské práce.

Aktualizováno Neděle, 22 Červen 2014 07:56

 

Workshop - 11.6. 2014

  • PDF
  • Tisk

Pracovní workshop

pro žáky oborů vzdělávání Cukrář, Potravinářská výroba

dne 11. 06. 2014

Rozvoj pracovních kompetencí

Workshop věnovaný rozvoji kompetencí potřebných pro praxi žáků oboru Cukrář a Potravinářská výroba s panem Jiřím Stárkem, majitelem Cukrářství Jiří Stárek. Probíraná témata: marketing, zaměstnání a zaměstnanci.


Realizováno v rámci projektu Inovace v odborném vzdělávání,

grantový projekt CZ.1.07/1.1.32/01.0020.

Aktualizováno Neděle, 22 Červen 2014 07:54

 

Předání osvědčení - absolvování kroužku Fiktivní firma

  • PDF
  • Tisk

Předání osvědčení o absolvování kroužku Fiktivní firma

Dne 11. 6. 2014 obdrželi žáci 3. ročníků oborů Cukrář a Potravinářská výroba osvědčení o absolvování kroužku Fiktivní firma. Obsahem kroužku je založení firmy, založení účtu, nákup surovin, objednávky, prodej výrobků, fakturace, personalistika, zánik firmy.

Osvědčení obdrželi tito žáci: Petra Szmeková, Sára Zikmundová, Barbora Ládková, Michal Bobek, Světlana Kudrnáčová, Hana Macháčová, Hana Zuzjaková, Lenka Skoupá, Zdeňka Matuchová.

Aktualizováno Neděle, 22 Červen 2014 07:22

 

Inovace ve vzdělávání - Cukrářská soutěž

  • PDF
  • Tisk

 

Inovace ve vzdělávání

grantový projekt CZ.1.07/1.1.32/01.0020

V letošním školním roce 2013 - 2014,  proběhla Cukrářská soutěž  o Nejlepší jesenický dortík ve dnech 21. 5., a 22.5. 2014. Soutěže se zúčastnili žáci druhého a třetího ročníku oboru vzdělávání Potravinářská výroba a Cukrář. Cílem této soutěže je zhodnotit samostatnou práci žáků, je zaměřena na samostatné rozvržení, koordinaci činnosti propojené s plánováním a návazností páce, dodržování hygienických norem, bezpečnosti práce a samozřejmě znalost technologických postupů a vlastností surovin. Je zde viditelné propojení praktického vyučování s teoretickým vyučováním a snaha jednotlivých žáků. U žáků třetího ročníku je patrný posun v oblasti řemeslné což se týká provedení, promyšlení nápadu a vzhledu celkového výrobku.

Na prvním místě se umístila Světlana Kudrnáčová, na druhém místě se umístily svorně Sára Zikmundová a Hana Zuzjaková a na třetím místě se umístil Michal Bobek.

 

Aktualizováno Neděle, 22 Červen 2014 07:20

 

13.4. 2014 - Velikonoce Lány

  • PDF
  • Tisk

Aktualizováno Středa, 21 Květen 2014 15:27

 

2.4. 2014 - Jesenicko za odměnu

  • PDF
  • Tisk

 

 

Aktualizováno Středa, 21 Květen 2014 15:25

 

26.3. 2014 - Kurz modelování bonbónu

  • PDF
  • Tisk

26. 3. 2014 - KURZ - MODELOVÁNÍ BONBÓNU

Žáci oboru Cukrář a oboru Potravinářská výroba se v rámci projektu „Inovace ve vzdělávání“ zúčastnili kurzu „Modelování bonbónu“.

Pod odborným vedením viceprezidentky Asociace kuchařů a cukrářů, paní Pavlíny Berzsiové, získali nové znalosti o vlastnostech a zpracování surovin pro výrobu bonbónu a pralinek. Získali dovednosti ve výrobě bonbónu modelovaných a pralinek, které se plní do forem na pralinky různých tvarů. Žáci za tento kurz obdrželi také „Certifikát“. Zvyšování kvalifikace v cukrářském řemesle je pro žáky důležitá při uplatnění na trhu práce.

Aktualizováno Středa, 21 Květen 2014 15:23

 

Mariánská Týnice

  • PDF
  • Tisk

Inovace ve vzdělávání

grantový projekt CZ.1.07/1.1.32/01.0020

Prezentace výrobků oboru Cukrář, Potravinářská výroba a prezentace fiktivní firmy

„Hádej, co to je ?“

v Mariánské Týnici konané 29. 03. 2014

Prezentace školy - zdobení velikonočních vajíček

-  prodej minizákusků

V rámci projektu „Inovace ve vzdělávání“ jsme se dne 29. 03 2014 se zúčastnili „Hádej, co to je ?„ a prodeji velikonočního zboží v Mariánské Týnici. Formou přímého prodeje jsme prezentovali fiktivní firmy. Prezentace byla zaměřena na kulturu prodeje a komunikaci se zákazníky a ukázku zdobení velikonočních vajíček bílkovou glazurou.

Aktualizováno Neděle, 06 Červenec 2014 20:59

 

Den vody

  • PDF
  • Tisk

DEN VODY 27. 3. 2014

CZ.1.07/1.1.06/01.0110

V rámci projektu Den vody  se ISŠ Jesenice zúčastní 27.03. 2014 environmentální akce „K pramenům Javornice“. Účastní se žáci studijních a učebních oborů Sociální činnost, Zahradník, Potravinářská výroba a Zemědělec. Škola tímto rozšiřuje netradiční formy výuky v oblasti environmentální výchovy a u žáků utužuje vztah k přírodě a životnímu prostředí nejen v lokalitě chráněného území.


Program:

07.30 : Sraz účastníků v učebně č.1

Seznámení s trasou, rozdělení do skupin, zadání pracovních listů

Odchod směr Prameny Javornice

Plnění úkolů z pracovních listů na stanovištích

Vyhodnocení aktivit

Předpokládaná doba návratu: do 14,00 hod.

Aktualizováno Čtvrtek, 03 Duben 2014 19:15

 

25.3. 2014 - Tvořivé dílny

  • PDF
  • Tisk

25. 3. 2014 - TVOŘIVÉ DÍLNY

PRACUJEME SPOLEČNĚ SE

ZŠ KNĚŽEVES

Žáci 1. až 5. tříd si pod odborným vedením učitelů odborného výcviku a žáků oboru Cukrář a oboru Potravinářská výroba vyzkoušeli cukrářské řemeslo. Malý cukráři si počínali velice dobře. Nazdobili si dortíky, kde si vyzkoušeli svoji kreativitu a tvořivost. V modelování si procvičili zručnost. Z vytvořených výrobků měli velikou radost. Určitě si také všichni zaslouží jedničku.

Aktualizováno Úterý, 01 Duben 2014 12:21

 

Strana 3 z 4