Aktuálně

Plzeňská 63 270 33, Jesenice
Po-Pá: 7:00 - 15:00 Úřední hodiny

NÁRODNÍ  ZEMĚDĚLSKÉ  MUZEUM

V rámci Projektového dne mimo školu se vydali žáci oboru Zemědělec a Zemědělské práce dne 17.5. 2022 do Národního zemědělského muzea v Praze. Zde zhlédli několik stálých expozic zaměřených na zemědělství, chovatelství, přírodu, lesnictví, myslivost, rybářství, vodu, včelařství, ekologii, odpady a gastronomii. 

Expozice byly z části vybavené exponáty, z části interaktivní prvky s využitím audiovizuální techniky. Během prohlídky žáci plnili několik vědomostních úkolů a rébusů, které prověřily jejich znalosti a dovednosti. Největším lákadlem se stala stálá expozice traktorů a zemědělské techniky, interaktivní PC hra se zemědělskou tématikou, traktorový simulátor či virtuální realita. 

Nejkrásnější částí muzea byla ale střešní zahrada nacházející se v posledním patře budovy. Nejen, že nám poskytla unikátní výhled na historickou a moderní část Prahy, ale třetina zahrady byla osázena a oseta nejběžněji pěstovanými zemědělskými plodinami a zbytek zahrady byl zatravněn a sloužil k odpočinku a relaxaci i s možností pikniku.

Třešničkou na dortu celé výpravy bylo ale náhodné setkání se známým písničkářem a textařem Janem Pokorným alias Pokáčem, se kterým se někteří z nás i vyfotografovali. 

Při zpáteční cestě jsme se zastavili na občerstvení. 

Výlet se vydařil.  Žákům se líbil jak výklad, tak i prostředí muzea, expozice byly bohaté, pestré a vkusně a nenásilně zapadly do prostředí.  Všichni kladně hodnotili příjemně strávený den a získání spousty nových informací a znalostí. 

Jana Konopásková

   

         

Hrazeno z projektu INOVACE IV, registrační číslo: CZ.02.3.68/0.0/0.0/18_065/0016856